Connect with us

Malaysia

Perdana Menteri cecah usia 73 Tahun Esok, Rakyat sudah mula Banjiri Ucapan Hari Lahir

Published

on

Malaysia: Tan Sri Muhyiddin Yassin yang merupakan Perdana Menteri Malaysia yang kelapan merupakan sosok yang amat disenangi rakyat. Walaupun baru memerintah 3 bulan rakyat sudah mula mempercayainya untuk mentadbir negara.

Walaupun hadir ketika negara dalam keadaan yang tidak baik, namun ketenangannya dalam menenangkan rakyat dan mentadbir negara cukup membanggakan. Apabila rakyat diomok-omokkan dengan cerita usul tidak percaya, ramai yang bangkit mempertahanan Perdana Menteri ini.

Lelaki no satu Malaysia ini bakal menyambut hari kelahirannya pada hari esok dengan angka 73 tahun usianya. Anak kepada Ulama besar nusantara ini lahir di Muar, Johor pada 15 Mei 1947. Telah berkahwin dengan Noorainee Abdul Rahman dan dikurniakan 5 orang cahaya mata.

Menjadi timbalan Perdana Menteri sejak 2009-2015 sebelum mengambil keputusan keluar daripada UMNO dan menubuhkan parti Bersatu. Kini Tan Sri Muhyiddin Yassin kembali bekerjasama dengan UMNO dan mendapat sokongan menjadi Perdana Menteri menggantikan bahtera yang diterajui Tun Mahathir sebelum ini.

Rakyat mula memberi ucapan

Jika dilihat di media sosial rakyat sudah mula menitipkan ucapan selamat hari lahir kepada TSMY. Ramai diantara mereka mendoakan kesejahteraan PErdana Menteri kelapan ini.

Warganet juga tidak lupa untuk mengucapkan terima kasih atas pengorbanan beliau membantu negara dalam 3 bulan menjadi Perdana Menteri.

Ada juga yang mengatakan rasa sayang kepada Perdana Menteri ini. Menurut salah seorang pengguna media Sosial Roslan Lai mengatakan : ” Happy Birthday to PM. Always be Healthy n Successfull. Longlife. Rakyat Malaysia mencintai PM.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Trending